Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:de_begrafenis_van_peter_kropotkin_of_de_laatste_vlaggen_van_het_anarchisme_in_rusland

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

namespace:de_begrafenis_van_peter_kropotkin_of_de_laatste_vlaggen_van_het_anarchisme_in_rusland [06/04/21 09:22]
defiance aangemaakt
namespace:de_begrafenis_van_peter_kropotkin_of_de_laatste_vlaggen_van_het_anarchisme_in_rusland [06/04/21 09:23] (huidige)
defiance [De begrafenis van Peter Kropotkin of de laatste vlaggen van het anarchisme in Rusland]
Regel 59: Regel 59:
 Het voor bijgaand portfolio gebruikte fotomateriaal is voor een groot deel afkomstig uit het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam, waar onder meer de Archieven Senya Fleschin, Boris Yelensky, Emma Goldman, Max Nettlau en Alexander Berkman zijn ondergebracht. Het IISG beschikt ook over een groot aantal brieven van anarchisten in verband met na 1922 opgezette steunacties voor Russische ballingen en over een aantal proclamaties en vlugschriften van de Makhno-beweging,​ waaruit een medewerker van het IISG, L.J. van Rossem in International Review of Social History, xiii, een keuze publiceerde,​ met een inleiding, onder de titel Proclamations of the Makhno movement, 1920. Graag betuig ik hierbij mijn dank aan de heer W.H. van der Linden, hoofd van de iconografische afdeling van het IISG die me adviseerde bij de keuze van de foto's en aan Anton Constandse voor het ter beschikking stellen van de unieke Makhno-brieven die in dit portfolio zijn opgenomen. Het voor bijgaand portfolio gebruikte fotomateriaal is voor een groot deel afkomstig uit het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam, waar onder meer de Archieven Senya Fleschin, Boris Yelensky, Emma Goldman, Max Nettlau en Alexander Berkman zijn ondergebracht. Het IISG beschikt ook over een groot aantal brieven van anarchisten in verband met na 1922 opgezette steunacties voor Russische ballingen en over een aantal proclamaties en vlugschriften van de Makhno-beweging,​ waaruit een medewerker van het IISG, L.J. van Rossem in International Review of Social History, xiii, een keuze publiceerde,​ met een inleiding, onder de titel Proclamations of the Makhno movement, 1920. Graag betuig ik hierbij mijn dank aan de heer W.H. van der Linden, hoofd van de iconografische afdeling van het IISG die me adviseerde bij de keuze van de foto's en aan Anton Constandse voor het ter beschikking stellen van de unieke Makhno-brieven die in dit portfolio zijn opgenomen.
  
-{{tag>Kroonstadt-opstand "​Russische Revolutie"​}}+{{tag>Kronstadt-opstand "​Russische Revolutie"​}}
namespace/de_begrafenis_van_peter_kropotkin_of_de_laatste_vlaggen_van_het_anarchisme_in_rusland.txt ยท Laatst gewijzigd: 06/04/21 09:23 door defiance