Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:sail_mohamed

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:sail_mohamed [16/10/19 10:14]
127.0.0.1 Externe bewerking
namespace:sail_mohamed [22/01/20 11:01] (huidige)
defiance
Regel 1: Regel 1:
-====== Sail Ameriane ben Amerzaine, Mohamed (1894-1953) ​======+====== Sail Mohamed ​Ameriane ben Amerzaine ======
  
 <WRAP right box 40%> <WRAP right box 40%>
 {{:​namespace:​mohamed_sail_group_midden_voor_.jpg?​400|}} {{:​namespace:​mohamed_sail_group_midden_voor_.jpg?​400|}}
-//Sail Mohamedzittend midden ​voor.//+Sail Mohamed ​(zittendmidden ​vooraan) met een groep internationalisten in Spanje 1936.
 </​WRAP>​ </​WRAP>​
  
-Sail Mohamed Ameriane ben Amerzainee (14 okt. 1894, Tarbeit-Beni-Ouglis,​ Kabylie, Algerije – apr. 1953) was een anarchist uit Kabylie, Algerije. Kabylie ligt in het Rifgebergte in Algerije, en is het thuis van de Tamazingh, een Berbervolk. De Tamazingh kenmerken zich door een sterke horizontale traditie, die ertoe heeft geleid dat zij zich in de geschiedenis verzet hebben tegen verschillende pogingen tot onderwerping:​ tegen Islamitische overheersing door Arabieren, koloniale bezetting door Frankrijk en later ook tegen die van de Algerijnse centrale regering. Door deze strijd voor autonomie en zelfbestuur heeft de regio ook verbindingen met het anarchisme en heeft zo de nodige anarchistische militanten voortgebracht:​ Sail Mohamed was één van hen. +**Sail Mohamed Ameriane ben Amerzainee** (14 okt. 1894, Tarbeit-Beni-Ouglis,​ Kabylie, Algerije – apr. 1953, Bobigny, Frankrijk) was een anarchist uit Kabylie, Algerije. Kabylie ligt in het Rifgebergte in Algerije, en is het thuis van de Tamazingh, een Berbervolk. De Tamazingh kenmerken zich door een sterke horizontale traditie, die ertoe heeft geleid dat zij zich in de geschiedenis verzet hebben tegen verschillende pogingen tot onderwerping:​ tegen Islamitische overheersing door Arabieren, koloniale bezetting door Frankrijk en later ook tegen die van de Algerijnse centrale regering. Door deze strijd voor autonomie en zelfbestuur heeft de regio ook verbindingen met het anarchisme en heeft zo de nodige anarchistische militanten voortgebracht:​ Sail Mohamed was één van hen. 
  
 Mohamed, die later vooral vanuit Frankrijk actief was, heeft zich gedurende zijn leven zich ontwikkeld tot een internationalistische militant die zich hard maakte voor de dekolonisatie van Noord-Afrika. Ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog sloot hij zich aan bij de Durrutti Colonne om het verzet tegen de fascisten van Franco te ondersteunen. Mohamed, die later vooral vanuit Frankrijk actief was, heeft zich gedurende zijn leven zich ontwikkeld tot een internationalistische militant die zich hard maakte voor de dekolonisatie van Noord-Afrika. Ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog sloot hij zich aan bij de Durrutti Colonne om het verzet tegen de fascisten van Franco te ondersteunen.
namespace/sail_mohamed.1571220879.txt.gz · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 door 127.0.0.1