Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:rudolf_rocker

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
Volgende revisie Beide kanten volgende revisie
namespace:rudolf_rocker [13/12/19 23:03]
defiance [De naoorlogse jaren]
namespace:rudolf_rocker [13/12/19 23:04]
defiance [Biografie]
Regel 20: Regel 20:
 In 1907 is het de gedelegeerde van de "​Federatie van Joodse Anarchisten"​ bij het Amsterdamse congres, waar hij samen met [[Errico Malatesta]] en [[Alexander Schapiro]] tot secretaris van de "​[[Anarchistische Internationale]]"​ wordt verkozen. In 1907 is het de gedelegeerde van de "​Federatie van Joodse Anarchisten"​ bij het Amsterdamse congres, waar hij samen met [[Errico Malatesta]] en [[Alexander Schapiro]] tot secretaris van de "​[[Anarchistische Internationale]]"​ wordt verkozen.
  
-Van 1914 tot 1918 word hij verschillende keren opgepakt en komt hij als "​vijandige buitenlander"​ meermaals in Britse gevangenissen terecht. Na de [[Eerste Wereldoorlog]] keer hij terug naar Duitsland, waar hij de "​[[Beginselverklaring van het syndicalisme]]"​ schrijft. Deze draagt hij voor op het congres van de //Freie Vereinigung Deutscher Gewerkschaften//​ (vert. Vrije Vereniging van Duitse Vakbonden, FVDG). Deze verklaring wordt met grote bijval aangenomen. In 1920 wordt Rudolf Rocker op bevel van Gustav Noske, op dat moment minister van defensie voor de SPD, op last van "​oproepen tot stakingen"​en "​gevaar voor de veiligheid van het rijk" opgepakt.+Van 1914 tot 1918 word hij verschillende keren opgepakt en komt hij als "​vijandige buitenlander"​ meermaals in Britse gevangenissen terecht. Na de Eerste Wereldoorlog keer hij terug naar Duitsland, waar hij de "​[[Beginselverklaring van het syndicalisme]]"​ schrijft. Deze draagt hij voor op het congres van de //Freie Vereinigung Deutscher Gewerkschaften//​ (vert. Vrije Vereniging van Duitse Vakbonden, FVDG). Deze verklaring wordt met grote bijval aangenomen. In 1920 wordt Rudolf Rocker op bevel van Gustav Noske, op dat moment minister van defensie voor de SPD, op last van "​oproepen tot stakingen"​en "​gevaar voor de veiligheid van het rijk" opgepakt.
  
 In 1921 verschijnt bij uitgeverij Der Syndicalist Rockers brochure "Het Bankroet van het Russische staatscommunisme"​. In 1922 wordt de //​[[namespace:​international_workingmen_s_association|International Workingmen'​s Association]]//​ (IWMA) opgericht - Rudolf Rocker, Alexander Schapiro en [[Augustin Souchy]] worden in Berlijn tot de nieuw opgerichte //​[[namespace:​international workers association|Syndicalistische Internationale]]//​ verkozen. In 1924 verschijnt Rockers boek //John Most - het leven van en rebel//​. ​ In 1921 verschijnt bij uitgeverij Der Syndicalist Rockers brochure "Het Bankroet van het Russische staatscommunisme"​. In 1922 wordt de //​[[namespace:​international_workingmen_s_association|International Workingmen'​s Association]]//​ (IWMA) opgericht - Rudolf Rocker, Alexander Schapiro en [[Augustin Souchy]] worden in Berlijn tot de nieuw opgerichte //​[[namespace:​international workers association|Syndicalistische Internationale]]//​ verkozen. In 1924 verschijnt Rockers boek //John Most - het leven van en rebel//​. ​
Regel 33: Regel 33:
  
  
-Na het einde van de Tweede Wereldoorlog verschijnt zijn brochure //"Overwegingen over Duitsland"//, dat door zijn kameraden in Duitsland met gemengde gevoelens ontvangen wordt. In 1950 verschijnt zijn boek //Max Nettlau - El Herodoto de la anaquia// (in 1956 vertaald naar het Zweeds). Van 1949 tot 1953 schrijft Rocker verschillende artikelen voor het magazine //Freie Gesellschaft//​ waar later ook de brochures //Der Leidensweg der Zensl Mühsam]]//,​ //Heinrich heine - Ein deutscher Dichter als Prohet// en //​Absolutistische Gedankengänge im Socialismus.//​+Na het einde van de Tweede Wereldoorlog verschijnt zijn brochure //​Overwegingen over Duitsland//,​ dat door zijn kameraden in Duitsland met gemengde gevoelens ontvangen wordt. In 1950 verschijnt zijn boek //Max Nettlau - El Herodoto de la anaquia// (in 1956 vertaald naar het Zweeds). Van 1949 tot 1953 schrijft Rocker verschillende artikelen voor het magazine //Freie Gesellschaft//​ waar later ook de brochures //Der Leidensweg der Zensl Mühsam]]//,​ //Heinrich heine - Ein deutscher Dichter als Prohet// en //​Absolutistische Gedankengänge im Socialismus.//​
  
 In 1954 sterft Rockers levenspartner en kameraad [[Milly Witkop]]. Vier jaar later sterft ook Rudolf Rocker op 85 jarige leeftijd. In 1954 sterft Rockers levenspartner en kameraad [[Milly Witkop]]. Vier jaar later sterft ook Rudolf Rocker op 85 jarige leeftijd.
namespace/rudolf_rocker.txt · Laatst gewijzigd: 07/06/20 07:25 door defiance