Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:organisatorisch_platform_van_de_libertaire_communisten

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:organisatorisch_platform_van_de_libertaire_communisten [07/05/19 20:20]
defiance aangemaakt
namespace:organisatorisch_platform_van_de_libertaire_communisten [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 9: Regel 9:
 Dit artikel is sterk bediscussieerd binnen de anarchistische beweging en kan worden beschouwd als onderdeel van een discussie rondom het vraagstuk revolutionaire organisatie. Deze discussie werd onder andere gevoerd tussen [[Nestor Makhno]], [[Errico Malatesta]],​ [[Voline]] en [[Alexander Berkman]]. Dit artikel is sterk bediscussieerd binnen de anarchistische beweging en kan worden beschouwd als onderdeel van een discussie rondom het vraagstuk revolutionaire organisatie. Deze discussie werd onder andere gevoerd tussen [[Nestor Makhno]], [[Errico Malatesta]],​ [[Voline]] en [[Alexander Berkman]].
  
-Het pamflet werd in 1926 gepubliceerd door een groep verbannen Russische anarchisten in Frankrijk, de //Dielo Troeda//​-groep (Arbeidersbelang). ​Het is niet voortgekomen ​uit hun ervaringen in de Russische Revolutie van 1917. De leden van de //​Dielo-Truda//​-groep hadden deelgenomen aan het omverwerpen van de heersende klasse, waren deel geweest van het opbloeien van de arbeiders- en boeren-zelforganisatie en een vochten voor een vrij communisme. Zij leden echter een nederlaag door de Bolsjewieken die hen in de rug staken om hun eigen macht te bestendigen. Na de zware nederlagen van de anarchisten van de Makhnovshchina,​ schreven zij in ballingschap het document genaamd het //​Organisatorisch Platform van de Libertaire Communisten//​.+Het pamflet werd in 1926 gepubliceerd door een groep verbannen Russische anarchisten in Frankrijk, de //Dielo Troeda//​-groep (Arbeidersbelang). ​De tekst komt voort uit hun ervaringen in de Russische Revolutie van 1917 en de autonome regio in Oekraïne waar zij actief waren. De leden van de //​Dielo-Truda//​-groep hadden deelgenomen aan het omverwerpen van de heersende klasse, waren deel geweest van het opbloeien van de arbeiders- en boeren-zelforganisatie en een vochten voor een vrij communisme. Zij leden echter een nederlaag door de Bolsjewieken die hen in de rug staken om hun eigen macht te bestendigen. Na de zware nederlagen van de anarchisten van de Makhnovshchina,​ schreven zij in ballingschap het document genaamd het //​Organisatorisch Platform van de Libertaire Communisten//​.
  
 ---- ----
namespace/organisatorisch_platform_van_de_libertaire_communisten.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)