Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:freie_arbeiterinnen-_und_arbeiter-union

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:freie_arbeiterinnen-_und_arbeiter-union [27/04/19 21:50]
defiance [Directe Aktion]
namespace:freie_arbeiterinnen-_und_arbeiter-union [04/05/20 20:46] (huidige)
defiance [Directe Aktion]
Regel 5: Regel 5:
 //Logo van de FAU// //Logo van de FAU//
 </​WRAP>​ </​WRAP>​
-De //Freie Arbeiterinnen- und Arbeiter-Union//​ of //Freie ArbeiterInnen-Union//​ (vert. Vrije Arbeiders Bond, FAU) is een anarcho-syndicalistische bond in Duitsland. De bond is onderdeel van de [[International Workers Association|Internationale ​Arbeiders Associatie]] (IWA/​IAA) ​waar ook de grotere en bekendere [[CNT|Confederación Nacional del Trabajo]] (CNT) uit Spanje onderdeel van is. Vanwege het lidmaatschap van de bond wordt hun naam vaak afgekort als FAU-IAA.+De //Freie Arbeiterinnen- und Arbeiter-Union//​ of //Freie ArbeiterInnen-Union//​ (vert. Vrije Arbeiders Bond, FAU) is een anarcho-syndicalistische bond in Duitsland. De bond is onderdeel van de [[Internationale ​Arbeidersassociatie]] (IWA/IAA)s. Vanwege het lidmaatschap van de bond wordt hun naam vaak afgekort als FAU-IAA.
  
 ===== Geschiedenis ===== ===== Geschiedenis =====
Regel 21: Regel 21:
 ===== Directe Aktion ===== ===== Directe Aktion =====
  
-De FAU heeft een eigen krant genaamd //Directe Aktion// (DA) uit. Deze krant verscheen tot 2016 tweemaandelijks. Tegenwoordig verschijnt de krant nog slechts tweemaal per jaar, eren keer in maartivm. Internationale Vrouwendag en een maal in mei rond Internationale dag van de Arbeiders. In de //Direkte Aktion// berichten de FAU over hun campagnes en arbeidsconflicten, maar schrijven ook achtergrond artikelen over het anarchisme en anarcho-syndicalisme ​en politieke ontwikkelingen. Naast de krant geeft de FAU daarnaast tevens af en toe pamfletten uit over actuele en historische onderwerpen.+De FAU heeft een eigen krant genaamd //Directe Aktion// (DA) uit. Deze krant verscheen tot 2016 tweemaandelijks. Tegenwoordig verschijnt de krant nog slechts tweemaal per jaar, één keer in maart ivm. Internationale Vrouwendag en een maal in mei rond //Internationale dag van de Arbeiders//. In de //Direkte Aktion// berichten de FAU over hun campagnes en arbeidsconflicten. Voor de rest verschijnen nieuws en achtergrond artikelen over het anarchisme en anarcho-syndicalisme ​online. Naast de krant geeft de FAU daarnaast tevens af en toe pamfletten uit over arbeidsrecht en actuele en historische onderwerpen.
  
 ===== Externe link: ===== ===== Externe link: =====
   * http://​www.fau.org/​   * http://​www.fau.org/​
namespace/freie_arbeiterinnen-_und_arbeiter-union.1556401848.txt.gz · Laatst gewijzigd: 16/10/19 09:40 (Externe bewerking)