Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:fai

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:fai [28/03/18 08:39]
defiance
namespace:fai [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 8: Regel 8:
 </​WRAP>​ </​WRAP>​
  
-De **Federación Anarquista Ibérica** //(vert. Iberische Anarchistische Federatie, FAI)// is een in 1927 opgerichtte anarchistische organisatie waarvan de leden tevens actief zijn binnen de anarcho-syndicalistische [[CNT|Confederación Nacional del Trabajo]] (CNT). De FAI streeft naar de vereniging van anarchisten op het Iberisch Schiereiland (Spanje en Portugal) binnen een Iberische federalistische organisatie.+De **Federación Anarquista Ibérica** //(vert. Iberische Anarchistische Federatie, FAI)// is een in 1927 opgerichtte anarchistische organisatie waarvan de leden tevens actief zijn binnen de [[anarcho-syndicalisme|anarcho-syndicalistische]] [[CNT|Confederación Nacional del Trabajo]] (CNT). De FAI streeft naar de vereniging van anarchisten op het Iberisch Schiereiland (Spanje en Portugal) binnen een Iberische federalistische organisatie.
  
 De FAI was een actief strijdende partij tegen de fascistische generaal Francisco Franco ten tijde van de [[Spaanse burgeroorlog en Revolutie]]. De FAI was een actief strijdende partij tegen de fascistische generaal Francisco Franco ten tijde van de [[Spaanse burgeroorlog en Revolutie]].
  
 De organisatie is nog altijd actief en is lid van de [[international of anarchist federations|Internationale van Anarchistische Federaties]] (IFA). De organisatie is nog altijd actief en is lid van de [[international of anarchist federations|Internationale van Anarchistische Federaties]] (IFA).
namespace/fai.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)