Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:de_oorzaken_van_de_ondergang_van_de_russische_revolutie

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie Beide kanten volgende revisie
namespace:de_oorzaken_van_de_ondergang_van_de_russische_revolutie [05/02/17 19:34]
defiance
namespace:de_oorzaken_van_de_ondergang_van_de_russische_revolutie [29/03/17 18:09]
autonomia [Voetnoten]
Regel 135: Regel 135:
 ===== Voetnoten ===== ===== Voetnoten =====
  
-[1] Emma Goldman was een actief tegenstander van de Eerste Wereldoorlog en heeft hiertegen verschillende artikelen en toespraken gehouden. Hiervoor heeft zij in de Verenigde Staten twee jaar in de gevangenis gezeten. +  *[1] Emma Goldman was een actief tegenstander van de Eerste Wereldoorlog en heeft hiertegen verschillende artikelen en toespraken gehouden. Hiervoor heeft zij in de Verenigde Staten twee jaar in de gevangenis gezeten. 
-[2] Cachot: donkere gevangeniscel +  *[2] Cachot: donkere gevangeniscel 
-[3] Aleksandr Vasilevitsj Koltsjak - Russisch admiraal onder de tsaar en politiek en militair leider van de Witten tijdens de Russische Burgeroorlog. +  *[3] Aleksandr Vasilevitsj Koltsjak - Russisch admiraal onder de tsaar en politiek en militair leider van de Witten tijdens de Russische Burgeroorlog. 
-[4] Anton Ivanovitsj Denikin - Russisch (tsaristisch) generaal en commandant van de Witten tijdens de Russische Burgeroorlog. +  *[4] Anton Ivanovitsj Denikin - Russisch (tsaristisch) generaal en commandant van de Witten tijdens de Russische Burgeroorlog. 
-[5] Men bedenke, dat dit geschrift vóór Lenin’s dood geschreven schreven werd (Vert.). +  *[5] Men bedenke, dat dit geschrift vóór Lenin’s dood geschreven schreven werd (Vert.). 
-[6] Mea Culpa: Latijns: (door) mijn schuld, rechtswetenschap. +  *[6] Mea Culpa: Latijns: (door) mijn schuld, rechtswetenschap. 
-[7] Zeloten: 1) Fanatici; 2) Fanatiekelingen;​ oorspronkelijk aan¬duiding voor een groepering die sterk ijverde voor het behoud van het jodendom en zich fel verzette tegen de Romeinen. +  *[7] Zeloten: 1) Fanatici; 2) Fanatiekelingen;​ oorspronkelijk aan¬duiding voor een groepering die sterk ijverde voor het behoud van het jodendom en zich fel verzette tegen de Romeinen. 
-[8] De partijgangers van de Bolsjewiki in Nederland kennen dit foefje ook! (vert.) +  *[8] De partijgangers van de Bolsjewiki in Nederland kennen dit foefje ook! (vert.) 
-[9] Oorlogsschatting:​ belasting opgelegd aan de verliezer van een oorlog, uiteindelijk betaald door het volk. +  *[9] Oorlogsschatting:​ belasting opgelegd aan de verliezer van een oorlog, uiteindelijk betaald door het volk. 
-[10] Sovjet: simpelweg het Russische woord voor ‘raad’ +  *[10] Sovjet: simpelweg het Russische woord voor ‘raad’ 
-[11] Jezuïeten vormen een kloosterorde maar leven niet noodzakelijk in kloosters. Net als veel andere orden zijn zij gehouden tot kuisheid, armoede en gehoorzaamheid (noot digitaliseerder). +  *[11] Jezuïeten vormen een kloosterorde maar leven niet noodzakelijk in kloosters. Net als veel andere orden zijn zij gehouden tot kuisheid, armoede en gehoorzaamheid (noot digitaliseerder). 
-[12] Tammany Society (later vooral bekend als Tammany Hall), was een Amerikaanse patriottistische organisatie die zich inzette voor het behoud van “democratische” idealen.+  *[12] Tammany Society (later vooral bekend als Tammany Hall), was een Amerikaanse patriottistische organisatie die zich inzette voor het behoud van “democratische” idealen.
  
  
  
namespace/de_oorzaken_van_de_ondergang_van_de_russische_revolutie.txt · Laatst gewijzigd: 07/04/20 11:24 door defiance