Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:buenaventura_durruti

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
Volgende revisie Beide kanten volgende revisie
namespace:buenaventura_durruti [15/04/19 08:05]
defiance [Buenaventura Durruti]
namespace:buenaventura_durruti [15/04/19 08:06]
defiance [Bronnen]
Regel 12: Regel 12:
 In Barcelona richtte hij samen met [[García Oliver]] en een aantal andere anarchisten //Los Solidarios//​ (Solidariteit) op. Leden van deze groep probeerden tevergeefs koning Alfons XIII op te blazen. In 1923 was de groep betrokken bij de moord op aartsbisschop Soldevilla. Durruti en Oliver vluchtten naar Argentinië. In Barcelona richtte hij samen met [[García Oliver]] en een aantal andere anarchisten //Los Solidarios//​ (Solidariteit) op. Leden van deze groep probeerden tevergeefs koning Alfons XIII op te blazen. In 1923 was de groep betrokken bij de moord op aartsbisschop Soldevilla. Durruti en Oliver vluchtten naar Argentinië.
  
-Durruti keerde terug naar Barcelona en werd een invloedrijke militant binnen twee van de grootste anarchistische organisaties in Spanje op dat moment: de [[FAI|Federación Anarquista Ibérica]] (FAI) en de [[CNT|Confederación Nacional del Trabajo]] (CNT).+Durruti keerde terug naar Barcelona en werd een invloedrijke militant binnen twee van de grootste anarchistische organisaties in Spanje op dat moment: de //[[FAI|Federación Anarquista Ibérica]]// (FAI) en de //[[CNT|Confederación Nacional del Trabajo]]// (CNT).
  
 ===== Biografie ===== ===== Biografie =====
Regel 60: Regel 60:
   * Deze korte biografie is een bewerking van //​Buenaventura Durruti; Cuando la vida es lucha y forja la historia//, gepubliceerd op de website van de //​[[Federación Anarquista de Uruguay]]// (http://​www.nodo50.org/​fau/​revista/​ateneos_barriales/​durruti.htm)   * Deze korte biografie is een bewerking van //​Buenaventura Durruti; Cuando la vida es lucha y forja la historia//, gepubliceerd op de website van de //​[[Federación Anarquista de Uruguay]]// (http://​www.nodo50.org/​fau/​revista/​ateneos_barriales/​durruti.htm)
  
 +{{tag>"​spaanse revolutie"​ revolutie geschiedenis}}
namespace/buenaventura_durruti.txt · Laatst gewijzigd: 23/03/20 11:18 door defiance