Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:anarcha-feminisme

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:anarcha-feminisme [10/02/20 12:28]
defiance
namespace:anarcha-feminisme [27/02/20 08:03] (huidige)
defiance
Regel 4: Regel 4:
 {{:​namespace:​anarcha_ster.png|}} {{:​namespace:​anarcha_ster.png|}}
  
-**Focus** 
  
-[[anarcha-feminisme]], [[eco-anarchisme]], [[religieus anarchisme]]+**Stromingen** 
 + 
 +[[anarcho-communisme]], [[anarcho-collectivisme]], [[mutualisme]],​ [[individualisme]]
  
 ---- ----
  
-**Stromingen**+**Strategieën**
  
-[[anarcho-communisme]], [[anarcho-collectivisme]], [[mutualisme]], [[individualisme]] +[[anarcho-syndicalisme]], [[synthése-anarchisme]], [[insurrectionalisme]],​ [[anarcho-pascifisme]],  [[Propaganda van de daad]]  
  
 ---- ----
  
-**Strategieën**+**Focus**
  
-[[anarcho-syndicalisme]], [[synthése-anarchisme]],​ [[insurrectionalisme]],​ [[anarcho-pascifisme]] +[[anarcha-feminisme]], [[eco-anarchisme]],​ [[religieus anarchisme]]
  
 </​WRAP>​ </​WRAP>​
  
-===== Waarom Anarcha ​Feminisme? =====+===== Waarom Anarcha ​plus Feminisme? =====
  
 Anarcha-feminisme kan eenvoudigweg omschreven worden als anarchistisch feminisme of feministisch anarchisme. Waarom die combinatie: anarchisme + feminisme? Waarom is alleen anarchisme voor zelfverklaarde anarcha-feministes[1] niet genoeg? En waarom voldoet de term feminisme voor hen ook niet altijd? Dat zullen we dadelijk bekijken. Anarcha-feminisme kan eenvoudigweg omschreven worden als anarchistisch feminisme of feministisch anarchisme. Waarom die combinatie: anarchisme + feminisme? Waarom is alleen anarchisme voor zelfverklaarde anarcha-feministes[1] niet genoeg? En waarom voldoet de term feminisme voor hen ook niet altijd? Dat zullen we dadelijk bekijken.
Regel 37: Regel 38:
 De principes, ideeën en praktijken van anarchisme en feminisme vertonen heel wat gelijkenissen. Ze hebben mekaar ook beïnvloed doorheen de geschiedenis en nog steeds kunnen beide stromingen van elkaar leren. In het volgende stuk ga ik verder ingaan op die gelijkenissen. De principes, ideeën en praktijken van anarchisme en feminisme vertonen heel wat gelijkenissen. Ze hebben mekaar ook beïnvloed doorheen de geschiedenis en nog steeds kunnen beide stromingen van elkaar leren. In het volgende stuk ga ik verder ingaan op die gelijkenissen.
  
-===== Anarcha ​Femi? =====+===== Anarcha ​is Femi? =====
  
 Het is opvallend dat in veel teksten uit de tweede feministische golf (jaren 1960 tot 1980) wordt opgemerkt hoe anarchistisch de feministische beweging eigenlijk is. Anarchistische vrouwen die actief waren tijdens de tweede golf wezen op het feit dat de collectieven,​ actiegroepen en conscious-raising groups van de toenmalige //women’s liberation movement// kenmerken hadden die als anarchistisch beschouwd kunnen worden. Het is opvallend dat in veel teksten uit de tweede feministische golf (jaren 1960 tot 1980) wordt opgemerkt hoe anarchistisch de feministische beweging eigenlijk is. Anarchistische vrouwen die actief waren tijdens de tweede golf wezen op het feit dat de collectieven,​ actiegroepen en conscious-raising groups van de toenmalige //women’s liberation movement// kenmerken hadden die als anarchistisch beschouwd kunnen worden.
namespace/anarcha-feminisme.1581337689.txt.gz · Laatst gewijzigd: 10/02/20 12:28 door defiance