Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


namespace:activisme_is_mijn_wraak

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
namespace:activisme_is_mijn_wraak [23/03/17 21:42]
defiance
namespace:activisme_is_mijn_wraak [16/10/19 10:14] (huidige)
Regel 196: Regel 196:
 ===== Voetnoten ===== ===== Voetnoten =====
  
- * [1] Het Anarchist Black Cross is een anarchistisch,​ internationaal ondersteuningsnetwerk voor (politieke) gevangenen, met autonome groepen in honderden steden en tientallen landen. +  ​* [1] Het Anarchist Black Cross is een anarchistisch,​ internationaal ondersteuningsnetwerk voor (politieke) gevangenen, met autonome groepen in honderden steden en tientallen landen. 
- * [2] De Criminal Cases Review Commission is naar eigen zeggen een publiek, onafhankelijk orgaan dat onderzoek doet naar mogelijk onjuiste beslissingen van het rechtssysteem. +  * [2] De Criminal Cases Review Commission is naar eigen zeggen een publiek, onafhankelijk orgaan dat onderzoek doet naar mogelijk onjuiste beslissingen van het rechtssysteem. 
- * [3] Tegenwoordig zijn er ook ABC groepen in Bristol en Leeds actief. +  * [3] Tegenwoordig zijn er ook ABC groepen in Bristol en Leeds actief. 
- * [4] Bij een lock-down, die om verschillende redenen kan worden ingezet, moeten alle gevangenen hun cellen in. +  * [4] Bij een lock-down, die om verschillende redenen kan worden ingezet, moeten alle gevangenen hun cellen in. 
- * [5] Deze naam is gefingeerd. +  * [5] Deze naam is gefingeerd. 
- * [6] Het op één na hoogste gerechtshof in Engeland. +  * [6] Het op één na hoogste gerechtshof in Engeland. 
- * [7] High street-keten:​ een bedrijf met verschillende filialen in o.a. drukke winkel- straten en andere toplocaties. +  * [7] High street-keten:​ een bedrijf met verschillende filialen in o.a. drukke winkel- straten en andere toplocaties. 
- * [8] Later werd dit ABC-Leeds. +  * [8] Later werd dit ABC-Leeds. 
- * [9] Hiermee werd gehoor gegeven aan een oproep van Mark en de Engelse politieke gevangene John Bowden elke eerste zaterdag van de maand een ‘honger- protest’ te houden in solidariteit met de Turkse gevangenen in hongerstaking en de Spaanse FIES-gevangenen. Anarchistische gevangenen in de VS, Ierse Republikeinse gevangenen, de Duitse antifascistische gevangene Thomas Meyer-Falk, Geert Waegemans (de Belgische voormalige dierenrechtengevangene die deze vraag heeft gesteld) en politieke gevangenen in Engeland deden mee aan de solidariteitsactie. +  * [9] Hiermee werd gehoor gegeven aan een oproep van Mark en de Engelse politieke gevangene John Bowden elke eerste zaterdag van de maand een ‘honger- protest’ te houden in solidariteit met de Turkse gevangenen in hongerstaking en de Spaanse FIES-gevangenen. Anarchistische gevangenen in de VS, Ierse Republikeinse gevangenen, de Duitse antifascistische gevangene Thomas Meyer-Falk, Geert Waegemans (de Belgische voormalige dierenrechtengevangene die deze vraag heeft gesteld) en politieke gevangenen in Engeland deden mee aan de solidariteitsactie. 
- * [10] Mark ging door met het bediscussiëren van de meer algemene kwestie van een samenleving zonder gevangenissen op een veel grotere schaal. Hij sprak bijvoorbeeld over herstelrecht (niet voor politieagenten!) en kwam met voorbeelden uit zowel het hedendaagse Colombia als het antieke IJsland. Echter, dit vindt plaats op het moment dat de opname (en dit pamflet) eindigt.+  * [10] Mark ging door met het bediscussiëren van de meer algemene kwestie van een samenleving zonder gevangenissen op een veel grotere schaal. Hij sprak bijvoorbeeld over herstelrecht (niet voor politieagenten!) en kwam met voorbeelden uit zowel het hedendaagse Colombia als het antieke IJsland. Echter, dit vindt plaats op het moment dat de opname (en dit pamflet) eindigt.
  
 {{tag>​antifascisme repressie "​Anarchist Black Cross" gevangenenondersteuning}} {{tag>​antifascisme repressie "​Anarchist Black Cross" gevangenenondersteuning}}
namespace/activisme_is_mijn_wraak.txt · Laatst gewijzigd: 16/10/19 10:14 (Externe bewerking)