Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen

namespace:abc_van_het_anarchisme

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
namespace:abc_van_het_anarchisme [28/11/18 01:01]
autonomia
namespace:abc_van_het_anarchisme [10/04/19 16:52] (huidige)
defiance
Regel 1305: Regel 1305:
 ===== Voetnoten ===== ===== Voetnoten =====
  
-  * [1] De Brochures van Enrico Malatesta, "Entre Paysans"​ (vert. [[Tussen landarbeiders]]) en Peter Kropotkin, "Aux jeunes gens" (vert. [[Een oproep ​aan de jeugd]] haalden in Frankrijk de grootste oplagen met respectievelijk 95.000 en 80.000 exemplaren. Maitrion I, deel 2. blz. 347-349.+  * [1] De Brochures van Enrico Malatesta, "Entre Paysans"​ (vert. [[Tussen landarbeiders]]) en Peter Kropotkin, "Aux jeunes gens" (vert. [[Oproep ​aan de jeugd]] haalden in Frankrijk de grootste oplagen met respectievelijk 95.000 en 80.000 exemplaren. Maitrion I, deel 2. blz. 347-349.
   * [2] Zie voor Emma Godman'​s ervarignen in de Spaanse Burgeroorlog:​ Kern. Over de Spaanse Burgeroorlog is te veel verschenen om op te noemen. Ik vermeld hier slechts Richards I, waarin een bibliografie van 2- bladzijden te vinden is en Chomsky N., blz. 23-129. De feiten en gebeurtenissen zijn minitieus nageplozen door Hugh Thomas in "The Spanish Civil War" (Harmondsworth,​ 1974, Penguin) en Franz Borkenau in "The Spanish Cockpit"​ (Michegan, 1963, Arbor). Het ontstaan van de C.N.T. en de F.A.I. wordt m.i. het best beschreven door Brenan.   * [2] Zie voor Emma Godman'​s ervarignen in de Spaanse Burgeroorlog:​ Kern. Over de Spaanse Burgeroorlog is te veel verschenen om op te noemen. Ik vermeld hier slechts Richards I, waarin een bibliografie van 2- bladzijden te vinden is en Chomsky N., blz. 23-129. De feiten en gebeurtenissen zijn minitieus nageplozen door Hugh Thomas in "The Spanish Civil War" (Harmondsworth,​ 1974, Penguin) en Franz Borkenau in "The Spanish Cockpit"​ (Michegan, 1963, Arbor). Het ontstaan van de C.N.T. en de F.A.I. wordt m.i. het best beschreven door Brenan.
   * [3] De mutualisten zijn, ofschoon ze zich geen anarchisten noemen (waarschijnlijk omdat de naam zo verkeerd begrepen wordt) niettemin radicale anarchisten,​ omdat ze niet in regeringen of welk politiek gezag dan ook geloven.   * [3] De mutualisten zijn, ofschoon ze zich geen anarchisten noemen (waarschijnlijk omdat de naam zo verkeerd begrepen wordt) niettemin radicale anarchisten,​ omdat ze niet in regeringen of welk politiek gezag dan ook geloven.
namespace/abc_van_het_anarchisme.txt ยท Laatst gewijzigd: 10/04/19 16:52 door defiance