Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

Sprout Anarchist Collective

Sprout is een anarchistisch collectief dat hoofdzakelijk anarchistische literatuur publiceert en distribueert. Het collectief bevind zich in zoals ze het zelf omschrijven “het bezette gebied dat momenteel bekend staat als de Verenigde Staten.”

Sprout verspreid anarchistische zines ter ondersteuning van anarchistische ideeën en projecten. Ze hebben op hun website een online database met PDF's zodat mensen hun brochures ook zelf kunnen drukken. Zelf staan ze onder andere op boekenbeurzen, festivals en andere evenementen en sturen ze ook materiaal op naar plekken waar mensen anders geen toegang tot materiaal hebben.

Focus

Sprout focust zich in hun aanbod vooral op anarchistische tactieken en het ontwikkelen en delen van kennis en vaardigheden. Dit betekend dat ze veel zines hebben over directe actie, organisatie, het opstarten van projecten (collectieven, studiegroepen, gevangenenondersteuning etc.), besluitvorming, tactieken voor op straat, (digitale) veiligheid, affiniteitsgroepen, en hoe met elkaar om te gaan.

Het geld dat met het project wordt verdient wordt gebruikt om de kosten van het project te dekken en deze verder uit te breiden.

→ Lees verder...

18/05/20 06:46 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

“Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.”

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site, zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

home.txt · Laatst gewijzigd: 03/08/20 10:51 door defiance