Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


home

Tip: Zoek rechtsboven op term of woord

Uitgelicht

inBeweging

De krant de inBeweging is één van de media van de Anarchistische Groep Nijmegen (AGN) en verschijnt op onregelmatige basis. De eerste uitgave van de krant verscheen in mei 2012.

De krant tracht aan de ene kant een plek te zijn voor interne debatten die plaatsvinden binnen de anarchistische beweging en om de verscheidenheid van de beweging te verbinden. Daarnaast behandeld de krant lokale, landelijke en internationale gebeurtenissen die van belang zijn voor de samenleving. Door een anarchistisch perspectief te bieden op deze gebeurtenissen hoopt de AGN bij te dragen aan een beter begrip van de wereld en wat deze anarchistische perspectieven betekenen voor ons dagelijks leven. De thema's die aan de orde komen zijn breed, van economie en arbeidsstrijd tot gender en sekseverhoudingen, zorg, onderwijs, milieu, maar ook geschiedenis van de anarchistische beweging en klassieke en hedendaagse theorie.

De krant is in oplage de afgelopen jaren sterk gegroeid, van 300 stuks in 2012 tot 1000 in 2016.

15/02/16 19:12 · defiance

Welkom op anarchisme.nl

Dit is een portaal om meer te weten te komen over de ideeën van het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging in Nederland, Vlaanderen en daarbuiten.

Op deze website vind je de basisbeginselen van het anarchisme, teksten, biografieën en de geschiedenis van de anarchistische beweging. Daarnaast vind je hier een lijst van actieve organisaties, vind je hier nieuwsbronnen en nog veel meer.

Bekijk ook onze digitale bibliotheek op Internet Archive, waar veel scans van historische uitgaven te raadplegen zijn!

Recent toegevoegd:

Inleiding op anarchisme

Anarchisme - de organisatie van een gelijkwaardige samenleving door middel van samenwerking, zelfbestuur en de afschaffing van elke vorm van onderdrukking.

Naast de basisbeginselen van het anarchisme van deze site zelf zijn er op deze website nog veel meer inleidende teksten en brochures te vinden van klassieke en moderne denkers.

Deze website is nog in aanbouw en daarmee op sommige vlakken onvolledig. Hier wordt hard aan gewerkt.

home.txt · Laatst gewijzigd: 01/12/19 16:14 door defiance